vink Bewoners roven huizen en tuinen leeg

Vanmiddag konden omwonenden van de P.C. Quantstraat in Goes-Oost herbruikbare materialen uit leegstaande sloopwoningen gratis meenemen. Het is de eerste keer dat Beveland Wonen zo’n Roof-actie organiseert.

“Medio september starten we met de sloop van de verouderde huurwoningen in de P.C. Quantstraat in Goes”, zegt Ruben Goethals, sociaal projectleider bij Beveland Wonen. “De inmiddels vertrokken bewoners hebben niet altijd alles meegenomen uit hun sloopwoning. Zo staan er in en rondom de woningen nog diverse materialen die een tweede leven kunnen krijgen. Denk aan: schuttingdelen, vaste planten, tegels, vloer- of raambekleding. Normaal gesproken zouden deze materialen worden weggegooid, maar dat past niet meer in onze visie. In dit project hebben we namelijk veel aandacht voor duurzaamheid, en het hergebruiken van materialen sluit hier perfect op aan.”

Volgende week nieuwe Roof-actie
Woensdagmiddag 9 september wordt er een tweede actie georganiseerd. Er gelden een aantal spelregels. Zo is vooraf aanmelden verplicht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: r.goethals@bevelandwonen.nl. Daarnaast moeten deelnemers zelf gereedschap en vervoer regelen.

Herstructurering
De sloop van de verouderde huurwoningen in de P.C. Quantstraat maakt deel uit van het herstructureringsproject ‘Verzetsheldenbuurt Goes-Oost’. In fasen worden de komende jaren in totaal 138 woningen gesloopt. Een soortgelijk aantal woningen wordt teruggebouwd.