vink Bewoners tiny houses Kapelle ontvangen sleutels

Dinsdag 2 februari ontvangen bewoners van de tien tiny houses in Kapelle de sleutel van hun nieuwe woning. Voor Beveland Wonen een primeur, want niet eerder verhuurde de corporatie woningen van krap 28 m2.

De belangstelling voor de woningen aan de Ottertjes in de Kapelse nieuwbouwwijk ‘de Zuidhoek’ was hoog. Gemiddeld waren er 250 reacties per woning. Op basis van inschrijftijd is een deel van de nieuwe bewoners geselecteerd. Het andere deel is geselecteerd op basis van reactiesnelheid en loting.

Klein maar fijn
De woningen hebben slechts één woonlaag. Keuken, slaap-, bad- en woonkamer bevinden zich allemaal op de begane grond. Iedere woning heeft een klein buitenterras. De externe berging wordt gedeeld met de buren.

Energiezuinige woningen
De woningen zijn volledig gasloos en ‘all-electric’. Het verwarmen van de woning gebeurt via infrarode verwarmingspanelen aan het plafond en op het dak liggen zes zonnepanelen waardoor de woning vrijwel zelfvoorzienend is.

Wel de eerste, niet de laatste
Momenteel zijn de woningen in Kapelle de enige tiny houses van Beveland Wonen, maar daar blijft het niet bij. Dit voorjaar worden er aan de Langeweg in Hoedekenskerke ook vijf tiny houses opgeleverd.