vink Bewoners Westerschans in Goes krijgen sleutels

Vanaf dinsdag 28 april ontvangen bewoners van de Westerschans in Goes de sleutels van hun nieuwe appartement. Woningcorporatie Beveland Wonen geeft de sleutels gefaseerd uit. “Dit is in deze coronacrisis noodzakelijk om groepsvorming door verhuizingen te voorkomen”, zegt projectmanager Peter Sandee. Het nieuwbouwcomplex aan de Westhavendijk in Goes telt 83 huurappartementen en zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Sandee: “Normaal gesproken ontvangen huurders vrijwel tegelijkertijd de sleutels van hun nieuwe woning. Dit is nu niet verstandig, omdat we verwachten dat iedereen dan op hetzelfde moment gaat verhuizen. Het is dan lastig om de 1,5 meter afstand-regel na te leven omdat er ongetwijfeld groepsvorming bij liften en op galerijen gaat ontstaan.”

Uitgifte op basis van urgentie
Toen in maart de aangescherpte maatregelen door de overheid bekend werden gemaakt, is Beveland Wonen direct aan de slag gegaan met het maken van een planning. Sandee: “Onze verhuurmakelaars hebben contact gelegd met bewoners en gevraagd hoe urgent hun verhuizing naar de Westerschans is. Op basis van alle reacties hebben we een planning gemaakt. Op 28 april worden de sleutels uitgegeven aan de eerste vier huurders. De verwachting is dat in medio juli de laatste sleutels worden uitgegeven.”

Westerschans is zeer energiezuinig
De appartementen van Westerschans worden verwarmd en gekoeld met een ijsbuffersysteem. Dat energiezuinige systeem heeft Beveland Wonen eerder toegepast in Goes-West met het IJs van Columbus. Daar zijn twee woningen aangesloten op een ijsbuffer. Bij de Westerschans zijn alle woningen aangesloten op een enorme ijsbuffer met een diameter van twaalf meter en een diepte van vierenhalve meter.