vink Fabrikant omvormer zonnepanelen failliet

De fabrikant van de omvormers die wij gebruiken voor onze zonnepanelen (Omnik) is failliet. Voor onze huurders heeft dit geen grote gevolgen. Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen.

Wat zijn de gevolgen voor mijn zonnepanelen?
Het faillissement van Omnik heeft géén effect op de werking van uw zonnepanelen. Eventuele storingen kunt u via de gebruikelijke manier bij ons melden. De omvormer hoeft ook niet vervangen te worden.

Kan ik de gratis app ‘Omnik Portal’ blijven gebruiken?
Nee, dat is helaas niet meer mogelijk. Het is wel mogelijk om een soortgelijke app te gebruiken: De SolarMan. Deze app is de eerste drie maanden gratis. Daarna betaalt u 6 euro per jaar.

Hoe kan ik overstappen naar de app SolarMan?
Ga naar de Appstore of Playstore en download de app SolarMan. U kunt ook via uw computer inloggen via: www.solarmanpv.com/portal. Gebruik dezelfde inlognaam die u nu gebruikt in het Omnik portal. Klik vervolgens op: “Wachtwoord vergeten” om uw wachtwoord te resetten. Indien u gevraagd wordt het energietarief in te vullen, dan kunt u € 0,22 invullen. Hierna zijn uw gegevens binnen een paar uur inzichtelijk. Helaas zijn de opbrengsten van de voorgaande periode niet inzichtelijk in de SolarMan app.