vink Gratis biologisch bloemenzaad voor huurders

Donderdag 22 april is het Nationale zaaidag. Er gaan dan in heel Nederland miljoenen zaadjes in de grond om zo voedselbanken voor bijen te creëren. In de dagen rondom deze zaaidag deelt Beveland Wonen gratis zakjes biologisch bloemenzaad uit aan haar bewoners.

“Het gaat slecht met de Zeeuwse bij”, zegt Davy Fonteine van woningcorporatie Beveland Wonen. “Het vinden van voldoende voedsel wordt voor bijen en andere insecten steeds moeilijker. Mensen vervangen namelijk steeds vaker planten en bloemen voor tegels of grind.”

Voordelen
Met het uitdelen van gratis biologisch bloemenzaad hoopt de corporatie bewoners te stimuleren om hun woonomgeving een klein beetje te vergroenen. Davy: “Planten en bloemen zijn niet alleen goed voor onze bijen, maar zorgen ook voor een koeler leefklimaat. Daarbij kan het regenwater beter wegstromen, waardoor er minder wateroverlast ontstaat.”

Gratis bloemenzaad
Medewerkers van Beveland Wonen die veel in de wijk te vinden zijn, hebben deze week zakjes biologisch bloemenzaad bij. Davy: “Als we dan langskomen voor bijvoorbeeld een reparatie, laten we direct een zakje bloemzaad achter. Huurders kunnen vanaf dinsdag 20 april ook zelf een zakje ophalen, buiten bij ons kantoor aan de Livingstoneweg 11 in Goes.”

Bijenhotels
Naast het uitdelen van bloemzaad, plaatst de corporatie binnenkort ook een aantal bijenhotels in tuinen van grote complexen. In zo’n hotel kunnen insecten even rusten of schuilen. Er worden ook een aantal kleinere insectenhotels gratis beschikbaar gesteld aan huurders.