vink Vernieuwing 138 woningen Goes-Oost van start

Volgende week starten we met de sloop- en nieuwbouw van het noordelijk deel van de Verzetsheldenbuurt in Goes. In verschillende fasen worden de komende jaren in totaal 138 verouderde huurwoningen gesloopt. Een soortgelijk aantal woningen wordt teruggebouwd.

“Na een voorbereidingstijd van ruim drie jaar gaat het nu écht beginnen”, zegt Iris de Vries van Beveland Wonen. “In mei 2017 hebben we bewoners het bericht gebracht dat hun woningen gesloopt worden. Geen leuke mededeling, maar gezien de conditie van de woningen wel een noodzakelijke. In de maanden daaropvolgend zijn we met bewoners persoonlijk in gesprek gegaan en hebben ze actief met ons meegedacht over hun vernieuwde wijk.”

Nieuw uiterlijk
De Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost gaat er totaal anders uitzien. De lange, rechte straten maken plaats voor een gevarieerd stratenpatroon met hofjes. Het project start in de P.C. Quantstraat waarna de Marijkestraat, Jacob Klaaijsenstraat en de J.D. van Mellestraat aan de beurt zijn. Alle nieuwbouwwoningen worden volledig nul-op-de-meter (NOM) waardoor ze zeer energiezuinig zijn.

BouwApp
Beveland Wonen gebruikt tijdens dit project voor het eerst de BouwApp. Via deze app kunnen bewoners en omwonenden het project volgen via korte updates. De BouwApp is gratis te downloaden via de appstore.