Verzilver uw bespaarkaart van 80 euro

Vorig jaar ontvingen huurders een bespaarkaart t.w.v. 80 euro.

Met deze actie krijgen bewoners een steuntje in de rug bij het besparen van energie. Zo kunt u voor maximaal 80 euro aan energiebesparende producten kopen. Van ledlampen tot
isolatiefolie, of een waterbesparende douchekop. Het is ook mogelijk om geld terug te vragen van onlangs gekochte energiebesparende producten.

Heeft u de kaart nog niet verzilverd?
Doe dit dan alsnog voor het te laat is. Heeft u hulp nodig? Bel dan naar: (072) 74 33 956.

Kies uw gemeente:

Kaart met bespaartips

Veel bewoners maken zich zorgen over de stijgende energiekosten. Naast de woning zelf heeft een groot deel van het energieverbruik te maken met het eigen leefgedrag.

Wij hebben een kaart gemaakt met daarop een aantal simpele bespaartips. Het is vaak een kleine moeite, maar alles bij elkaar scheelt een heleboel op de energierekening!

Kaart met bespaartips

Regelingen en toeslagen

Vanuit de Rijksoverheid zijn er diverse regelingen en toeslagen waar u mogelijk aanspraak op kunt doen. Hieronder zetten wij alles overzichtelijk voor u op een rij.

(laatst bijgewerkt op 30 mei 2023)

Help! Ik kom in de problemen

Er zijn diverse organisaties die u kunnen helpen met schuldhulp.

Beveland Wonen
Neem altijd tijdig contact met ons op als u in de problemen dreigt te komen. We kijken samen naar een oplossing. Bel: (0113) 23 16 74 of mail: info@bevelandwonen.nl

GR de Bevelanden
GR de Bevelanden is een samenwerkingsverband van alle Bevelandse gemeenten. Zij kunnen u helpen met uw vragen over schuldhulp of de eenmalige energietoeslag die vanuit de Rijksoverheid beschikbaar wordt gesteld. Ga naar: www.grdebevelanden.nl of bel naar: (0113) 239 100.

SMWO
Een sociaal juridisch dienstverlener van SMWO biedt eerste hulp bij vragen over wet- en regelgeving. Iedereen met een vraag over geld en recht kan een afspraak maken. SMWO heeft brede kennis van wetgeving op allerlei gebieden en is in staat hier in begrijpelijke taal uitleg over te geven. Een afspraak maken is gratis. Kijk voor meer informatie op: www.smwo.nl/dienstverlening/administratie-en-schulden of bel naar: (0113) 277 111.

Energieleveranciers
Dreigt u uw energierekening niet meer te kunnen betalen? Laat dit dan altijd aan uw energieleverancier weten.

Zonnepanelen en isolatie

Het is voor bewoners mogelijk om zonnepanelen en/of dakisolatie aan te vragen. Bekijk onderstaande informatiefolders:

Informatie in simpele taal

Op onderstaande website leest u alles over energie. Ook ziet u hoe u energie kunt besparen. De website is simpel en beschikbaar in verschillende talen.

Ga naar de website

Gratis advies door energiecoaches

Wilt u een lagere energierekening? Meld u dan nu aan voor een gratis adviesgesprek met een energiecoach!

Een afspraak maken met een energiecoach


Wat is een energiecoach?
De energiecoach komt bij u thuis langs om samen met u te kijken hoe u energie kunt besparen. Ze kijken naar uw persoonlijke situatie en geven tips. Ook kijken ze of er in uw woning energiebesparende maatregelen nodig zijn. De energiecoach kan dan adviseren om het klusteam langs te laten komen. Het klusteam bepaalt samen met u welke maatregelen ze gratis in uw woning kunnen uitvoeren. Ze voeren deze maatregelen ter plekke of op een later moment uit. U heeft hier zelf dus geen werk aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tochtstrip, radiatorfolie of ledverlichting.

Hoe werkt het?
Iedereen kan gebruik maken van een gratis adviesgesprek met een energiecoach. Het maakt niet uit of u in een koopwoning of huurwoning woont. U maakt een afspraak via de knop op deze pagina. U kunt ook bellen naar Beveland Wonen via 0113 - 23 16 74 (maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur). Na het maken van een afspraak komt de energiecoach bij u langs en bekijkt samen met u hoe u energie kunt besparen.

GeWoon Doen!

Het verlagen van de energierekening is door alle stijgende kosten belangrijker dan ooit. In het najaar van 2022 zijn wij gestart met de duurzaamheidscampagne ‘GeWoon Doen’. Ons doel voor de komende periode: bewoners helpen met het stabiel houden van de energierekening.